Nieuws

Burgemeester Ede toont steen en steunt hulpverleners

EDE - Burgemeester Cees van der Knaap van Ede baarde vrijdagmiddag opzien tijdens de nieuwjaarsreceptie toen hij de steen toonde die tijdens de jaarwisseling naar een politiewagen werd gegooid. In die auto zat ook de burgemeester zelf.
Van der Knaap reed tijdens de jaarwisseling door de hele gemeente, hij was mee met de politie. 'Dus ik kwam ook in Veldhuizen en daar was het vooral rond voormalig winkelcentrum De Lindenhorst erg onrustig. Pijlen werden niet omhoog geschoten, maar richting elkaar. Men vernielde andermans eigendommen en was agressief richting agenten en andere wijkbewoners', zei de burgemeester tijdens zijn toespraak.
En een van de jongens die die avond agressief was richting agenten gooide zelfs een steen van één meter afstand tegen een politieauto. Dat ging zo hard dat het plaatwerk van de wagen scheurde. In die auto zat ook burgemeester Van der Knaap. Die jongen die de steen gooide is opgepakt, maar de burgemeester maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie nog wel een statement.

'Niet normaal'

'Het is niet normaal dat hulpverleners hun leven niet zeker zijn bij het uitoefenen van hun vak. Ik ben de hulpverleners zeer dankbaar dat zij zich niet door dit soort incidenten laten ontmoedigen.' Om zijn verhaal wat kracht bij te zetten vroeg de burgemeester van Ede nog om een groot applaus voor die hulpverleners. En dat kregen ze.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!