Nieuws

Politie zoekt 30 jongeren die wijk Veldhuizen in Ede terroriseerden met oud en nieuw

EDE - De politie doet onderzoek naar 30 jongeren die met oud en nieuw vernielingen aanrichtten in de wijk Veldhuizen in Ede. Volgens politiechef Peter van de Berg terroriseerden ze de wijk.
Het was een heftige oudejaarsnacht. Om 18.00 kwamen de eerste meldingen binnen. Een groep jongens zou dingen aan het vernielen zijn in de wijk Veldhuizen. Vanaf dat moment druppelden de berichten binnen.
De vernielingen werden steeds erger. Zo werd er ergens vuurwerk door een brievenbus gegooid en sneuvelden ruiten van woningen. In totaal waren er 16 incidenten.
De politie ging meerdere malen de wijk in om de groep te pakken, maar de jongeren kwamen steeds weg. Volgens de politiechef hebben de jongeren en de politie urenlang een kat- en muisspel gespeeld

Steen naar burgemeester

Later op de avond dacht de politie de jongeren bij winkelcentrum De Lindenhorst te kunnen insluiten. Inmiddels was er behoorlijk versterking gearriveerd. Maar ook daar lukte het niet om ze te pakken.
Een van de jongens, die bekend was bij de politie, gooide bij het winkelcentrum van 1 meter afstand een steen tegen een politieauto. Dat ging zo hard dat het plaatwerk van de wagen scheurde. In de auto zat burgemeester Van der Knaap, die meekeek met de politie die avond.
De jongen is opgepakt en beweert dat hij niet wist dat de burgemeester in de auto zat.

Op zoek naar getuigen

Een deel van de groep is door wijkagenten herkend. Maar veel hadden zij er nog nooit gezien. Waarschijnlijk zijn ze van buitenaf naar de wijk toegekomen. De politie roept iedereen die iets gezien heeft op dat te melden.