Apeldoorn

Wijken in Ede en Apeldoorn scoren goed; hoe leefbaar is uw wijk?

Nieuwbouwwoningen aan de Boetselaarsburg in de Edese wijk Veldhuizen.
Ede en Apeldoorn zijn de enige grote gemeenten waar alle wijken goed scoren op leefbaarheid. Dat blijkt uit de Leefbarometer van het ministerie van Binnenlandse Zaken. © Google Street View
EDE - Ede en Apeldoorn zijn de enige grote gemeenten waar alle wijken goed scoren op leefbaarheid. Dat blijkt uit de Leefbarometer van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Het ministerie analyseerde de leefbaarheid aan de hand van 100 indicatoren. Het gaat bijvoorbeeld om woningaanbod, beschikbaarheid van voorzieningen, de mate van overlast en de aanwezigheid van groen. De wijken in Ede en Apeldoorn scoorden in 2014 allemaal een voldoende of hoger.

Ook in Edese wijk Veldhuizen is veel verbeterd

Ook in de Edese wijk Veldhuizen, waar in het verleden jongeren voor veel overlast zorgden, gaat het volgens de Leefbarometer goed. 'Ruim voldoende', is het oordeel. Ook de gemeente constateert dat er in Veldhuizen veel is verbeterd. 'Dat blijkt ook uit de onderzoeken die wij laten doen', zegt woordvoerster Elleke van de Pol.
Volgens de woordvoerster zijn flats opgeknapt en is er veel gedaan in de openbare ruimte. 'Bewoners dachten actief mee en speelden een rol in de uitvoering.' Ook was er een belangrijke rol weggelegd voor het jongerenwerk. Zo is er een zakgeldproject: jongeren kunnen wat bijverdienen als ze klusjes opknappen. Ook is er een nieuw wijkcentrum voor Veldhuizen en Kernhem, dat gerund wordt door bewoners.

Eindscores op een rij

LocalFocus zette de eindscores per wijk op een rij. Specifieke informatie op wijkniveau is te vinden in deze kaart.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!