Nationaal Park de Hoge Veluwe

Fred de Graaf toezichthouder Nationaal Park De Hoge Veluwe

Fred de Graaf
Oud-burgemeester van Apeldoorn Fred de Graaf is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht (rvt) van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Graaf volgt Frank Schreve op. Die was bijna 25 jaar betrokken bij het park en 10 jaar voorzitter van de rvt.
OTTERLO - Oud-burgemeester van Apeldoorn Fred de Graaf is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht (rvt) van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Graaf volgt Frank Schreve op. Die was bijna 25 jaar betrokken bij het park en 10 jaar voorzitter van de rvt.
De raad van toezicht bemoeit zich met de jaarcijfers, grote investeringen en controleert het reilen en zeilen van de bestuurder en directeur van het park, Seger baron van Voorst tot Voorst.
De Graaf wordt onder meer betrokken bij de realisatie van een nieuw hart voor De Hoge Veluwe. Het huidige bezoekerscentrum midden in het park voldoet niet meer en het bezoekersrestaurant is gedateerd.
Van Voorst tot Voorst zegt verguld te zijn met De Graaf. 'Hij is in andere functies al heel lang betrokken bij De Hoge Veluwe', zegt hij. Op de vraag of De Graaf een stempel op het beleid van het nationale park gaat drukken, antwoordt de directeur gevat: 'Mijn functie is niet vacant.'