Nieuws

A15 bij Deil weer helemaal open na ongeluk met vrachtauto vol varkens

ENSPIJK - De snelweg A15 bij Deil is dinsdag om ongeveer 16.00 uur vrijgegeven. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). In de ochtendspits gebeurde er een ongeluk met een vrachtauto vol varkens. Daarna was de rechterrijstrook naar Rotterdam voor lange tijd gesloten.
Het opruimen en wegslepen van de vrachtauto kostte meer tijd dan was voorzien. In eerste instantie zou de weg rond 12.00 uur al vrij zijn. De vrachtauto raakte van de weg en kantelde in een sloot. Het ongeluk kostte ongeveer 90 dieren het leven. In de wagen werden ongeveer 150 varkens vervoerd.
Een deel van de varkens was meteen dood. Andere die er slecht aan toe waren, zijn ter plekke door een dierenarts afgemaakt. De brandweer heeft de dode varkens uit de vrachtauto gehaald. De chauffeur mankeert niks.

15 kilometer file

De vrachtwagen kantelde in de ochtendspits. Dat leidde op het hoogtepunt tot een file van 15 kilometer. Direct na het ongeluk werd de plek afgezet met hekken.
Over de sloot werd met bielzen een brug gebouwd, waarover de nog levende varkens naar een andere vrachtwagen zijn gebracht.
De varkens die het ongeluk hebben overleefd gaan morgen alsnog naar het slachthuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!