Apeldoorn

Hotel in Ugchelen ontruimd na brand

UGCHELEN - Door een brand in het Van der Valk hotel in Ugchelen hebben afgelopen nacht bijna 170 gasten uit voorzorg hun kamer moeten verlaten.
De brand brak uit in een meterkast in de kelder en was snel onder controle. Toch bleek het wegblazen van de rook nog een hele opgave. Daarom werden de gasten uit voorzorg opgevangen de congreszaal. Dat duurde overigens niet lang, de bezoekers konden snel terug naar hun kamer.
Tijdens de brand reed uit voorzorg ook een ambulance naar het hotel toe, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Oorzaak onbekend

De manager van het hotel, Jeroen van der Veen, zegt dat de ontruiming goed is verlopen. 'We zijn natuurlijk even opgeschrikt. We zagen de meterkast in brand staan en de rook trok naar boven. In overleg met de politie en de brandweer hebben we besloten te ontruimen. Toen helder was waar de brand woedde en de rook verdwenen was kon iedereen weer terug.'
De gasten hebben de ontruiming niet als heel vervelend ervaren, zegt Van der Veen. 'Ik heb vanochtend een rondje gemaakt langs een aantal gasten en zij vertelden dat ze de ontruiming goed vonden verlopen.'