Nieuws

Slachtoffers van beschieting vroegen in paniek om hulp in Hoenzadriel

HOENZADRIEL - De slachtoffers van de schietpartij in Kerkdriel, hebben in paniek om hulp gevraagd bij een inwoonster van Hoenzadriel. Een van de drie slachtoffers van de waarschijnlijke liquidatie is in het ziekenhuis overleden. Het gaat om een man van 27 uit Weesp. Volgens het Parool is het een bekende crimineel.
De bewoonster van het huis aan de Rooijensestraat in Hoenzadriel vertelt aan Omroep Gelderland hoe op oudejaarsavond agressief op haar deur wordt gebonkt. Ze hoort ook gegil. Even daarvoor had ze een auto 'met een rotvaart' haar huis horen naderen.
'Ik zag een man op straat liggen. Hij was er slecht aan toe. Een andere man hing over hem heen. Hij was in zijn hoofd geschoten.'
Een van de slachtoffers overlijdt in het ziekenhuis. Volgens het Parool gaat het om de 27-jarige Chadid Y. Het zou een bekende crimineel zijn, 'een prominente speler in de Amsterdamse onderwereld.' De man zou banden hebben met de in 2014 geliquideerde Amsterdamse beroepscrimineel Gwenette Martha.
De auto waar het dodelijke slachtoffer in zat, zou op camping Maaszicht aan de Maasbandijk in Kerkdriel doorzeefd zijn met kogels. Twee andere mannen in de auto raken gewond en worden ook naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 30-jarige man uit Weesp. Volgens het Parool is het de broer van de crimineel die om het leven is gebracht. Een 26-jarige man uit Utrecht die ook gewond raakte, zou een vriend van de omgebrachte crimineel zijn.

Uitgebrande auto in Zaltbommel

In het politieonderzoek dat inmiddels in volle gang is, wordt ook een op oudejaarsavond uitgebrande auto in Zaltbommel meegenomen. Deze is vermoedelijk achtergelaten door de daders. De politie is met 25 man begonnen met het onderzoek naar de zaak en krijgt ondersteuning van de eenheid Oost-Nederland.

Hier wonen ook normale mensen

De schrik zit er goed in bij de inwoners van Kerkdriel en Hoenzadriel. Een inwoonster zegt: 'Er zit hier nogal wat criminaliteit in dit gebied, maar er wonen ook normale mensen. Het is niet fijn als hier mensen met automatische wapens rondlopen, dat is echt gevaarlijk.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!