Nieuws

Waardenburg: autobranden hebben een lange traditie

WAARDENBURG - Opnieuw was het afgelopen nacht raak: een brand midden in het dorp Waardenburg. Een bouwkeet vol autobanden brandde volledig uit. En daarmee lijkt een oude traditie in het dorp nog niet helemaal uitgedoofd.
De afgelopen jaren was het dorp Waardenburg (gemeente Neerijnen) vaker het toneel van autobranden en werden hulpverleners belaagd. Maar dit jaar heeft de gemeente Neerijnen geen speciale maatregelen genomen. Wel zijn er eerder dit jaar gesprekken geweest met bewoners om de jaarwisseling vriendelijker te laten verlopen, maar daar zijn volgens een gemeentewoordvoerder geen concrete resultaten uit voortgekomen. Bij de gemeente bestaat de indruk, dat de ongeregeldheden de afgelopen jaren zijn teruggelopen.

Lange geschiedenis

De relletjes en autobranden hebben een lange geschiedenis in Waardenburg. Na twee roerige jaarwisselingen ging de gemeenteraad van Neerijnen in 1981 al met het college van Burgemeester en Wethouders in gesprek over maatregelen om rellen te voorkomen, zo schreef het Reformatorisch Dagblad destijds. Maar in de jaren erna bleef het vaak onrustig in het dorp net ten noorden van de Waal. Zo liep het in de oud- en nieuwjaarsnacht van 2013 op 2014 uit de hand en werden er 23 personen gearresteerd.

Autobanden

Ook dit jaar werden er autobanden in brand gestoken. Begin december gebeurde dat op de rotonde aan de Steenweg, waar rond de jaarwisseling vaker banden in vlammen opgaan. Woensdagavond werd op de Zandweg een bouwkeet vol met autobranden in brand gestoken. Volgens de gemeente Neerijnen is de politie op zoek naar de veroorzakers van de brandjes in Waardenburg en ook Ophemert.
De politie laat weten voorbereid te zijn op ongeregeldheden in Waardenburg tijdens de jaarwisseling. Over de details laat een woordvoerder weinig los. Maar in ieder geval staat er in Nijmegen een team paraat, dat snel uitgebreid kan worden, aldus de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!