Nieuws

Nijmeegs onderzoek: steeds minder goede voornemens

Sporten en afvallen hoort nog altijd bij onze goede voornemens.
Nog maar drie op de tien Nederlanders maakt goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Nijmeegse onderzoeksbureau EM Onderzoek. Afvallen wordt het vaakst genoemd bij de voornemens, gevolgd door zuiniger omgaan met geld. © Pixabay
NIJMEGEN - Nog maar drie op de tien Nederlanders maakt goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Nijmeegse onderzoeksbureau EM Onderzoek. Afvallen wordt het vaakst genoemd bij de voornemens, gevolgd door zuiniger omgaan met geld.
Verder willen we ook meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Meer sporten en een betere balans tussen werk en privé sluiten de rij met goede voornemens.

Vrouwen zijn betere volhouders

Vrouwen blijken volgens het onderzoek betere volhouders. Bijna 70% zegt haar goede voornemens van 2015 te hebben waargemaakt. Bij de mannen is dat de helft.
Voor het komende jaar verwachten vrouwen dat ze het voornemen weer massaal gaan volhouden. Maar liefst 82 procent denkt dat. Bij de mannen ligt dat percentage op ruim 70%.