Nijmegen

PVV'er Faber niet vervolgd voor haatzaaien en discriminatie

NIJMEGEN - De Gelderse PVV-fractieleider Marjolein Faber wordt niet vervolgd voor haatzaaien en discriminatie. Nijmegenaar Toine van Bergen deed aangifte tegen haar, maar het Openbaar Ministerie neemt die niet in behandeling omdat Faber niets strafbaars heeft gedaan.
Van Bergen laat het er niet bij zitten en stapt naar eigen zeggen 'vandaag nog naar het gerechtshof in Arnhem' om 'deze weerzinwekkende mevrouw' alsnog te laten vervolgen. Het OM zegt de aanklacht van haatzaaien en discriminatie onderzocht te hebben en geen basis te zien om tot vervolging over te gaan. 

'Dit moet een politicus kunnen zeggen'

Faber deed volgens het OM geen strafbare uitlatingen. 'Het is toelaatbaar in het debat dat een politicus voert en bovendien moet je kijken naar de context; dit is wat een politicus moet kunnen zeggen in het openbare debat.'
Als Van Bergen zijn verzet aantekent bij het gerechtshof, zal worden gekeken of het OM de procedures heeft gevolgd en juist oordeelde. Is dit niet het geval, dan moet het OM Faber alsnog vervolgen.
De Nijmegenaar is boos op Faber omdat een kookavondje met vluchtelingen in de Nijmeegse wijk Brakkenstein niet doorging, 'na de stennis die zij maakte'. Ook zou de PVV'er volgens Van Bergen de aanstaande komst van vluchtelingenkinderen naar een school in Dukenburg bij voorbaat verziekt hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!