Nieuws

Natuurbegraven ook mogelijk in Geesteren en Eibergen

Op twee begraafplaatsen in de gemeente Berkelland kunnen binnenkort natuurgraven komen. Het gaat om de Sprakelberg bij Geesteren en de Haaksbergseweg bij Eibergen, meldt de gemeente Berkelland. © Omroep Gelderland
GEESTEREN - Op twee begraafplaatsen in de gemeente Berkelland kunnen binnenkort natuurgraven komen. Het gaat om de Sprakelberg bij Geesteren en de Haaksbergseweg bij Eibergen, meldt de gemeente Berkelland.
De vraag naar een natuurgraf neemt sterk toe. Het graf is eeuwigdurend en onderhoud is niet nodig, zelfs niet gewenst. Het graf dient op te gaan in de omgeving.
Op begraafplaats Sprakelberg kunnen er natuurgraven komen in een stukje bos. Een slingerend onverhard pad geeft toegang tot het terrein. Bij het begin en aan het eind van het pad wordt een zuil geplaatst voor gedenksteentjes.
Op begraafplaats Haaksbergseweg kunnen ook natuurgraven komen in het bos. Het gaat om een stuk waar zowel naald- als loofbomen staan. Er wordt een eenvoudig onverhard pad aangelegd. Ook hier komt bij het begin en aan het eind van het pad een zuil voor gedenksteentjes.

Geen aandenken op graf

Nabestaanden mogen geen steen of beplanting aanbrengen. In het eerste jaar wordt het graf herkenbaar gemaakt met een schijf onbehandeld hout met daarin gegraveerd de naam en datum van overlijden. Deze schijf valt in de loop van de tijd uit elkaar en wordt opgenomen in de begroeiing. Bloemen mogen tot twee weken na de begraving blijven liggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!