Politiek

Loek Hermans waarnemend burgemeester Zutphen

Loek Hermans wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen. Hij volgt daarmee tijdelijk de vertrekkende burgemeester Arnold Gerritsen op.
ZUTPHEN - Loek Hermans wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen. Hij volgt daarmee tijdelijk de vertrekkende burgemeester Arnold Gerritsen op.
Hermans begint op 1 februari 2016. De functie zal naar verwachting maximaal negen maanden duren. In de tussentijd wordt er verder gezocht naar een definitieve opvolger.
Zutphen denkt in Loek Hermans een waarnemend burgemeester te hebben gevonden die een verbindende rol kan spelen in de plaatselijke politiek. De gemeente vindt ook dat Hermans een daadkrachtige persoonlijkheid heeft met een stevig bestuurlijk netwerk op landelijk en regionaal niveau.

Bijbaankampioen

Hermans was eerder fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer. Daar trad de 'bijbaankampioen' af omdat het thuiszorgbedrijf Meavita, waar Hermans ook voorzitter van de Raad van Commissarissen was, schuldig werd bevonden aan wanbeleid. Hermans stond bekend als bijbaankampioen omdat weinig poltici zoveel bijbaantjes hadden als Loek Hermans.
Ook was de 64-jarige Hermans voorzitter van MKB-Nederland, lid van de Tweede Kamer, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en commissaris van de Koningin in Friesland. Ook was hij burgemeester van de gemeente Zwolle.
ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!