Nieuws

NVU-voorman Kusters gaat toch protesteren tegen azc Elden

Foto ANP
NVU-voorman Constant Kusters wil vanavond toch Elden (Arnhem) in om te protesteren tegen het azc dat daar moet komen. Aan het begin van de avond werd gemeld dat de geplande demonstratie niet doorgaat.
ARNHEM - NVU-voorman Constant Kusters wil vanavond toch Elden (Arnhem) in om te protesteren tegen het azc dat daar moet komen. Aan het begin van de avond werd gemeld dat de geplande demonstratie niet doorgaat.
Kusters was sowieso al van plan om te komen.
De organisatie was bang dat de NVU en leden van de harde kern van Vitesse het protest zouden verstoren en dat het uit zou draaien op rellen.

'Wij rellen niet'

Kusters: 'Er zijn genoeg mensen in Elden die zeggen: kom langs. Dus dat doen we dan ook, om hen een hart onder de riem te steken.' Dat er rellen zouden ontstaan is volgens Kusters volslagen onzin. 'Het is bangerikenpolitiek. Ik sprak in op het gemeentehuis van Arnhem en Rheden. Ging het daar fout? Na de rellen in Geldermalsen zei iedereen: het zullen wel NVU-aanhangers zijn. En wat bleek? Wij roepen op tot verzet via een legale en geweldloze weg.'

'Het gaat niet om mij'

De Arnhemmer wil een luisterend oor bieden in Elden en vindt dat de buurtbewoners het recht hebben gehoord te worden. 'Of je nu geen azc wilt of een opvang voor honderd mensen; je moet als politiek luisteren. De mensen zijn nu boos omdat ze het gevoel hebben dat ze niet mogen meebeslissen. Maar ik ga erheen en speel niet de hoofdrol. Het gaat niet om mij.'
.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!