Nieuws

Proef is een succes: horeca Ede mag langer open

Café-eigenaren op het Museumplein in Ede baalden ervan dat ze hun kroegen om drie uur moesten sluiten. Vorige zomer ging er een proef van start om de horeca op vrijdag en zaterdag tot vier uur open te laten. Die proef is zo'n succes, dat de burgemeester de openingstijden definitief verruimd heeft. © gemeente Ede
EDE - Café-eigenaren op het Museumplein in Ede baalden ervan dat ze hun kroegen om drie uur moesten sluiten. Vorige zomer ging er een proef van start om de horeca op vrijdag en zaterdag tot vier uur open te laten. Die proef is zo'n succes, dat de burgemeester de openingstijden definitief verruimd heeft.
Horecaondernemers zijn volgens de gemeente blij met de verruiming. Vooral op zaterdag wordt er veel gebruik van gemaakt, de café-eigenaren zeggen de concurrentie met omliggende steden nu beter aan te kunnen. 
Bezoekers moeten voor 3 uur binnen zijn, om tot 4 uur te mogen blijven. De politie is daar erg blij mee, omdat cafébezoekers veel gespreider vertrekken dan voorheen. Dat zorgt voor minder overlast. Een kleine 900 omwonenden is ook gevraagd hoe ze de overlast ervaren. Vijftien van hebben gereageerd, maar daaruit blijkt niet dat de overlast is toegenomen.