Nieuws

Politie: '80 à 90 procent van de azc-relschoppers komt uit Geldermalsen'

80 à 90 procent van de relschoppers die woensdagavond zorgden voor ongeregeldheden in Geldermalsen is afkomstig uit het dorp. Dat zegt districtschef Lute Nieuwerth van de politie Gelderland-Zuid.
GELDERMALSEN - 80 à 90 procent van de relschoppers die woensdagavond zorgden voor ongeregeldheden in Geldermalsen is afkomstig uit het dorp. Dat zegt districtschef Lute Nieuwerth van de politie Gelderland-Zuid.
Hij weerspreekt eerdere vermoedens dat de oproerkraaiers 'van buiten' kwamen. De politietopman zei dit tijdens de persconferentie die om 11 uur werd gehouden in het stadhuis van Geldermalsen.
Om 11 uur gaven burgemeester Miranda de Vries (PvdA), hoofdofficier van justitie John Lucas en Lute Nieuwerth (districtschef politie Gelderland-Zuid) een persconferentie.
Minstens veertien aanhoudingen, politici die bedreigd worden, gevechten tussen ME en relschoppers, schade aan het gemeentehuis plus de omgeving en een inderhaast stopgezette raadsvergadering. Dat is het resultaat van een roerige avond in Geldermalsen over de komst van een azc voor 1500 mensen.