Instellingen

Liveblog rellen Geldermalsen (gesloten): twee agenten gewond, rust lijkt terug te keren

GELDERMALSEN - Rellen bij het gemeentehuis in Geldermalsen hebben er woensdagavond voor gezorgd dat de gemeenteraad niet heeft kunnen vergaderen over de komst van een azc. Een woedende menigte voor het gemeentehuis wist door de barricades te breken. Het gemeentehuis is ontruimd en de ME voert charges uit.

De politie loste waarschuwingsschoten en moest grote moeite doen om de menigte buiten het gemeentehuis te houden. Ook knalt er voortdurend vuurwerk.

Verslaggever Arjan Hoefakker was in de raadzaal op het moment dat er door de barricades heen werd gebroken.

Dit is het tweede deel van het liveblog van de situatie in Geldermalsen. Lees de ontwikkelingen van afgelopen avond terug in dit liveblog Politie lost schoten in Geldermalsen, raadszaal is ontruimd.\

23.57 uur Er zijn tot nu toe elf mensen aangehouden bij de rellen in Geldermalsen, meldt de politie op Twitter. Het gaat om mensen die onder andere verdacht worden van het bekogelen van de ME met vuurwerk en stenen.

23.51 uur EOD is nog bezig met het aangetroffen onontplofte vuurwerk, meldt ook de politie. Afzetting op die locatie is dus ook nog van kracht.

23.49 uur De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is in Geldermalsen om een stuk zwaar vuurwerk, dat nog niet is ontploft, onschadelijk te maken.

23.20 uur Gelukkig zijn al onze medewerkers, die vanavond op locatie waren in Geldermalsen, veilig. Iedereen is ongedeerd gebleven.

23.11 uur De politie is op zoek naar een verdachte die behoorlijk gewond moet zijn geraakt, meldt politiewoordvoerder Paul Koetsier in de extra nieuwsuitzending op TV Gelderland.

23.10 uur De live uitzending van TV Gelderland over de gebeurtenissen in Geldermalsen is begonnen. En zo stond verslaggever Petra Kuzee haar verhaal te vertellen op TV Gelderland.

23.08 uur Wat betreft de geruchten over een verdacht pakketje: daar is géén sprake van, meldt de politie. 'De EOD is wel onderweg, in verband met een onontploft stuk zwaar vuurwerk.'

23.02 uur Extra nieuwsuitzending over de rellen in Geldermalsen om 23.08 uur op TV Gelderland. (Ook te volgen via de Omroep Gelderland app via Live TV)

22.55 uur Raadslid Marco Hol van de partij Dorpsbelangen in Geldermalsen spreekt van een 'bizarre avond'.

22.52 uur we zijn druk bezig met de voorbereidingen van een extra nieuwsuitzending op TV Gelderland. Als het goed is, zijn we om 23.08 uur live.

22.39 uur De politie meldt dat ME niet meer op linie staat, het plein is grotendeels leeg. Nog wel veel politie op de been.

22.37 uur Twee agenten zijn bij de rellen lichtgewond geraakt, meldt de politie op Twitter.

22.35 uur En zo ziet het er nu uit bij het gemeentehuis in Geldermalsen.

22.30 uur De raadsleden zijn naar een veilige plek gebracht, maar mogen daar nog niet weg vanwege een verdacht pakketje bij het gemeentehuis, zegt het D66 raadslid Heikoop.

22.28 uur Burgemeester Miranda de Vries spreekt de raadsleden toe, na de rellen van afgelopen avond bij het gemeentehuis, meldt D66 raadslid Wieke Heikoop op Twitter.

22.25 uur ME rijdt weg bij het gemeentehuis, meldt onze verslaggever.

22.22 uur Minister Ronald Plasterk noemt de rellen in Geldermalsen en de bestorming van het gemeentehuis 'een afschuwelijke situatie.' Hij heeft contact gehad met burgemeester Miranda de Vries van de gemeente Geldermalsen. Hij heeft haar alle steun toegezegd.

22.18 uur Het gemeentehuis in Geldermalsen is onbereikbaar.

22.14 uur Onze verslaggever meldt dat er nu ook een helikopter boven Geldermalsen cirkelt. De situatie is er nog steeds zeer gespannen. Er is een cordon van ME en politie rondom het gemeentehuis in Geldermalsen.

22.03 uur Een verslaggever van Omroep Gelderland meldt dat voor het gemeentehuis van Geldermalsen een rookgranaat ligt, die nog niet is afgegaan.

21.45 uur De ME wordt nog steeds bekogeld, meldt de politie.

21.44 uur Een jongen van 15 zou geraakt zijn door een rubberen kogel van de ME.

21.39 uur De politie meldt dat er verschillende mensen zijn aangehouden. Details ontbreken nog. De politie heeft waarschuwingsschoten gelost. De ME is bekogeld met vuurwerk en flessen.

21.36 uur Bij de rellen bij het gemeentehuis zijn vernielingen gepleegd, blijkt uit deze foto van onze verslaggever.

Ook een wijkagent registreert vernielingen.

21.33 uur Verslaggever Arjan Hoefakker heeft een veilig heenkomen weten te zoeken tijdens de rellen.

21.32 uur Al snel na aanvang van de raadsvergadering, werd de raadszaal ontruimd. Verslaggever Arjan Hoefakker filmde de situatie.

21.29 uur Een video van eerder vanavond. De politie lost herhaaldelijk waarschuwingsschoten

21.20 uur De ME voert nog steeds charges uit bij het gemeentehuis in Geldermalsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!