Nieuws

Wijchense Omroep gaat toch door

De Wijchense Omroep gaat door met uitzenden. Dat is dinsdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten.
WIJCHEN - De Wijchense Omroep gaat door met uitzenden. Dat is dinsdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten.
Het zag er spannend uit voor de medewerkers omdat het bestuur begin vorige maand nog had besloten om er per eind dit jaar mee op te houden. Dat besluit werd met een krappe meerderheid door de leden overgenomen omdat ze niet wilden dat de omroep schulden zou gaan maken. Er is een tekort aan geld door onder meer dure huisvesting en de gemeente wilde voor dit jaar niet bijspringen met extra geld.

Samen verder

De Wijchense Omroep voerde al gesprekken met RTV Totaal uit Beuningen om samen te gaan werken. Op die manier kunnen kosten voor apparatuur en huisvesting gedeeld worden. De besprekingen daarover worden komend voorjaar voortgezet.

Financiële situatie vooralsnog hetzelfde

Annie van Wichen die al vanaf het begin van de Wijchense Omroep (34 jaar geleden) werkt is blij met de doorstart maar: 'aan het financiële plaatje verandert niet veel en dat is wel een molensteen.' Wethouder Paul Loermans heeft woensdagochtend wel laten weten dat hij het geld dat de omroep in januari en februari 2016 tegoed heeft van de gemeente nu alvast overmaakt, zodat de omroep door kan blijven draaien. Volgens Annie van Wichen hebben diverse politici al verheugd gereageerd op het nieuws en gezegd dat zij de omroep moeten faciliteren. Maar van Wichen betwijfelt of dat betekent dat er nu ook extra geld naar de omroep gaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!