Nieuws

Omwonenden van mogelijk azc in Geldermalsen: 'Ik kan er niet van slapen'

GELDERMALSEN - De omwonenden van het terrein in Geldermalsen, waar mogelijk een asielzoekerscentrum komt, reageren sterk afwijzend op de plannen van de gemeente. Ze vrezen voor hun veiligheid, vrijheid en rust, zo zegt één van hen.
Vrijdag kondigde het gemeentebestuur van Geldermalsen aan te willen praten over een asielzoekerscentrum voor 1500 mensen. Dat centrum zou moeten komen op het industrieterrein Hondsgemet. Voor veel mensen kwam de mededeling als een grote verrassing.
Eén omwonende zegt vanmorgen opgestaan te zijn na haar eerste slapeloze nacht. Ze zegt het gevoel van veiligheid, vrijheid en rust kwijt te zijn. Ook begrijpt ze niet, dat onwonenden zo weinig gelegenheid krijgen 'om voor zichzelf op te komen'. De gemeenteraad vergadert aanstaande woensdag over de mogelijk bouw van het azc.

Waardeloos

De eigenaar van een plaatselijk transportbedrijf is bang, dat 'het één en ander kan gaan gebeuren'. Hij vindt het waardeloos, dat het Geldermalsense gemeentebestuur plaats wil bieden voor 1500 asielzoekers.
Burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen zei gisteravond in een persconferentie ook 'wel even hebben moeten slikken, toen ze van het opvangsverzoek van de provincie hoorde.