Nieuws

Azc Geldermalsen wordt een van de grootste van Nederland

Archieffoto
Het asielzoekerscentrum dat volgend jaar juni in Geldermalsen moet komen, wordt in een klap het grootste azc van Gelderland.
GELDERMALSEN - Het asielzoekerscentrum dat volgend jaar juni in Geldermalsen moet komen, wordt in een klap het grootste azc van Gelderland.
In heel Nederland zijn straks maar twee locaties voor langdurige opvang groter dan Geldermalsen. In het Groningse Ter Apel is plaats voor 1850 asielzoekers. Straks wordt dat aantal uitgebreid naar 2000. In het Brabantse Budel kunnen 1700 vluchtelingen terecht.
In de noodopvang op Heumensoord bij Nijmegen is plaats voor 3000 vluchtelingen, maar dat gaat niet om langdurige opvang. Heumensoord is uiterlijk tot juni 2016 in gebruik, het moment dat het azc in Geldermalsen open moet gaan. Woensdag spreekt de gemeenteraad van Geldermalsen over het voorstel van het college.
In de meeste azc's in Gelderland is plaats voor 200 tot 300 asielzoekers.
Huidige asielzoekerscentra in Gelderland in vergelijking met Geldermalsen
In Apeldoorn komt een asielzoekerscentrum voor 400 mensen op het terrein van GGNet. Mogelijk loopt dat aantal op naar 600.
Daarnaast zijn er plannen voor een asielzoekerscentrum in onder meer Arnhem (Elden), de gemeente Rheden, de gemeente Oldebroek en de gemeente Ede.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!