Asielzoekers

Aangifte tegen PVV'er Marjolein Faber vanwege haat en discriminatie

Marjolein Faber
Toine van Bergen uit Nijmegen heeft aangifte gedaan tegen Marjolein Faber uit Hoevelaken, de Gelderse fractievoorzitter van de PVV en Eerste Kamerlid voor die partij. Hij vindt dat zij aanzet tot haat en discriminatie tegen vluchtelingen op Heumensoord.
MALDEN - Toine van Bergen uit Nijmegen heeft aangifte gedaan tegen Marjolein Faber uit Hoevelaken, de Gelderse fractievoorzitter van de PVV en Eerste Kamerlid voor die partij. Hij vindt dat zij aanzet tot haat en discriminatie tegen vluchtelingen op Heumensoord.
De druppel voor Toine van Bergen was een tweet waarin Faber haar afkeur uitspreekt over de school voor vluchtelingenkinderen die binnenkort in de Nijmeegse wijk Dukenburg komt.
Eerder richtte de Gelderse PVV-leider haar pijlen op bewoners van de wijk Brakkenstein die met vluchtelingenvrouwen wilde gaan koken. Door alle rumoer werd het initiatief uiteindelijk afgelast.
Toine van Bergen zegt begaan te zijn met de vluchtelingen in de noodopvang op Heumensoord. Hij komt regelmatig op het kamp om met vluchtelingen te schaken. Van Bergen zat jarenlang in de Gelderse Provinciale Staten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!