Nieuws

Boete voor boze taxichauffeurs van Klomp in Ede

Dertien chauffeurs van taxibedrijf Klomp Groepsvervoer in Ede krijgen een boete van de directie. Ze hebben volgens directeur Johan van Praet dinsdag taxibusjes gebruikt om een protestactie bij te wonen in Utrecht.
EDE - Dertien chauffeurs van taxibedrijf Klomp Groepsvervoer in Ede krijgen een boete van de directie. Ze hebben volgens directeur Johan van Praet dinsdag taxibusjes gebruikt om een protestactie bij te wonen in Utrecht.
De actie was georganiseerd door vakbond FNV. Van Praet: 'Actievoeren staat iedereen vrij, maar daarvoor mogen onze wagens niet worden gebruikt. Zo staat dat in ons handboek.' Hoe hoog de boete is, verschilt per demonstrant, zegt de directeur. 'Dat ligt ook aan het aantal kilometers dat met de busjes is gereden.'
Ook dreigen maatregelen tegen personeelsleden die volgens de directeur van Klomp Groepsvervoer het bedrijf op sociale media, zoals Facebook, in een kwaad daglicht zetten.
Medewerkers van Klomp rijden in het hele land om groepsvervoer te verzorgen. Maar ze zijn het zat dat ze naar eigen zeggen te weinig salaris krijgen.
In juni kwam Klomp Groepsvervoer in zwaar weer terecht, doordat het bedrijf opdrachtgevers kwijtraakte. Een recente gerechtelijke uitspraak in het voordeel van Klomp heeft de gemoederen intussen niet tot bedaren gebracht. De FNV gaat in beroep tegen de uitspraak, zegt Van Praet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!