Nieuws

Azc voor 350 mensen in Arnhem-Zuid

Arnhem wil een oud verpleeghuis in Elden omvormen tot een asielzoekerscentrum voor 350 vluchtelingen. Die wens heeft het college dinsdag bekendgemaakt. © ANP
ARNHEM - Arnhem wil een oud verpleeghuis in Elden omvormen tot een asielzoekerscentrum voor 350 vluchtelingen. Die wens heeft het college dinsdag bekendgemaakt.
Het gaat om het voormalige verpleeghuis Elderhoeve dat voor de duur van vijf jaar als opvangcentrum voor gezinnen en vrijgezellen gebruikt zal worden.
Elderhoeve
Op 22 december neemt het college een definitief besluit. Het is de bedoeling dat midden februari de eerste vluchtelingen erin trekken.

Geen overlast

Dinsdag worden omwonenden via een huis-aan-huisbrief geïnformeerd en uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst. De gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) willen graag horen welke maatregelen volgens buurtbewoners en ondernemers getroffen moeten worden om ervoor te zorgen dat het azc niet voor overlast zorgt.

Arnhem wil kleinschalige opvang

Arnhem werkt mee, omdat de gemeente niet wil dat vluchtelingen van sporthal naar sporthal verplaatst wordt, stelt wethouder Ron König. 'Wel hebben wij vraagtekens bij grootschalige opvang van meer dan 1000 vluchtelingen op één locatie. We geven de voorkeur aan een kleinschaliger opvang. Bovendien vinden we het belangrijk dat mensen uit de noodopvang kunnen doorstromen. Daarom is een azc belangrijk.'
In Elderhoeve woonden tot de sluiting ruim 200 dementerende ouderen.
Arnhem heeft al een azc met 337 bewoners aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid. En er is sinds september een noodopvang voor 400 vluchtelingen in de voormalige Koepelgevangenis in de wijk Lombok in Arnhem-Noord.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!