Instellingen

Samen eten en ontdekken in de Stevenskerk in Nijmegen

Samen eten en ontdekken in de Stevenskerk in Nijmegen

NIJMEGEN - Koks die in de noodopvang op Heumensoord zitten, hebben vandaag gekookt voor Nijmegenaren. Iedereen die dat wilde, kon naar de Stevenskerk om de lekkernijen te proeven.

De proeverij van buitenlandse gerechten is een initiatief van een club Nijmegenaren, verenigd in Make It Happen, onder wie kok Bob Beernink. 'Wat je normaal ook doet als nieuwe mensen naast je komen wonen, dan bel je even aan en dan stel je je voor. Dat doe je meestal met een hapje en een drankje en dat doen we nu ook'. Ook de komende twee weken worden er op zondag verschillende activiteiten georganiseerd.

Samen eten verbroedert

De gedachte achter het initiatief is dat samen eten verbroedert. Er is ook een kookboekje gemaakt met daarin recepten en de levensverhalen van de koks van vandaag. Zo is er Alexander Solomon uit Eritrea, Hij heeft Zigni gemaakt, een traditioneel gerecht met kip en eieren. 'Ik heb het koken van mijn moeder geleerd, zij is de echte kok van onze familie. Ze is mijn alles'. Solomon is met een tante in Nederland, zijn andere familieleden zijn nog in Eritrea.

Beetje vreemd, maar wel lekker

De Nijmegenaren die vandaag in de Stevenskerk waren, vonden de vreemde gerechten die ze voorgeschoteld kregen wel wat merkwaardig. Ondanks tekst en uitleg bij het uitdelen, vonden de meesten het lastig uit te leggen wat er nu precies op hun bord lag. 'Wat het precies is, ze hebben het me allemaal wel verteld, het zijn sowieso wijnbladeren en dit is met feta en peterselie en dit weet ik niet meer, maar het smaakt in ieder geval erg lekker', vertelt een bezoekster.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!