Nieuws

Ede wil kleinschalige opvang door hele gemeente

EDE - De gemeente Ede gaat op zoek naar kleinschalige locaties door de hele gemeente, voor de opvang van vluchtelingen. Dat heeft het college dinsdag bekendgemaakt. Midden volgend jaar moeten de opvanglocaties gereed zijn.
Vorige week trok de gemeente het plan om 600 asielzoekers op te vangen in Otterlo in. Dat stuitte op veel verzet bij inwoners van het dorp. Ze vonden het aantal te hoog. Op een bewonersbijeenkomst beloofde burgemeester Cees van der Knaap dat dat aantal vluchtelingen niet doorging.

Meedenken

De gemeente gaat nu een uitgebreid onderzoek doen naar mogelijke opvanglocaties voor minimaal 600 vluchtelingen. In januari volgend jaar moet er een shortlist van mogelijke plekken komen. Na verder onderzoek en gesprekken met omwonenden moeten de locaties in juni volgend jaar klaar zijn.
Het college roept bewoners op om mee te denken in de zoektocht naar geschikte plekken. Dat gebeurt na de selectie van locaties. In maart en april worden inloopsessies georganiseerd. De bezwaren en kritiek worden dan meegenomen in het uiteindelijke besluit.

´We hebben er van geleerd´

Achteraf heeft burgemeester Cees van der Knaap bedenkingen bij de aanpak in Otterlo: 'Er was een grote druk vanuit het COA om vluchtelingen op te vangen. We hadden de hoop dat dat met een grootschalige opvang in Otterlo zou kunnen. Misschien was deze manier beter, maar we hebben er van geleerd.´
Opvang in Otterlo blijft wel in beeld. Het terrein van de Lindenhof blijft een mogelijke locatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!