Nieuws

CDA Ede ongerust over toekomst politiezorg en veiligheid buitengebied

De voorgenomen sluiting van twee van de vier politieposten in Ede gaat ten koste van de veiligheid in het buitengebied. Dat stelt het CDA in Ede in vragen aan het college van B en W.
EDE - De voorgenomen sluiting van twee van de vier politieposten in Ede gaat ten koste van de veiligheid in het buitengebied. Dat stelt het CDA in Ede in vragen aan het college van B en W.
Aanleiding voor de vragen is de door de landelijke overheid aangekondigde sluiting van ruim 200 van de 400 politie(wijk)bureaus. Die sluiting moet binnen een periode van 10 jaar zijn doorgevoerd.
Volgens het Edese CDA blijven als gevolg van die plannen enkel twee bureaus in Ede stad over. De posten in Lunteren en Bennekom gaan dicht. In de dorpen Otterlo, Harskamp, Bennekom, Lunteren en Ederveen zullen de politiezorg en het veiligheidsgevoel van de burger onder druk komen te staan, zo stelt het CDA. 'Er zullen als de plannen doorgaan langere wachttijden en aanrijtijden ontstaan. De politie in de dorpen zal minder zichtbaar zijn'. Een ernstige zaak aldus de partij omdat, kijkend naar de landelijke discussie over de politiesterkte en - zorg, de hoeveelheid 'blauw' in het gebied eerder zou moeten toenemen in plaats van afnemen.

Sluiting voorkomen

In schriftelijke vragen aan het college van B en W stelt het CDA dat voorkomen moet worden dat de bureaus in Bennekom en Lunteren worden gesloten en, als dat toch onverhoopt toch gebeurt, hoe het college denkt de politiezorg zo te organiseren 'dat het veiligheidsgevoel onder de burgers eerder toeneemt in plaats van afneemt.'