Nieuws

Verbindingsweg naar A325 Arnhem weer open na ongeval met vrachtwagen

RESSEN - Door een gekantelde vrachtwagen op de A15 bij knooppunt Ressen was de verbindingsweg naar de A325 richting Arnhem dinsdag enige tijd afgesloten.
De vrachtwagen, die was geladen met huidverzorgingsproducten, lag in een scherpe bocht in de berm. Hoe de truck daar van de weg kon raken, is onduidelijk.
Rond 13.15 uur was de vrachtwagen geborgen en kon het knooppunt weer worden vrijgegeven. Voor zover bekend is de chauffeur niet gewond geraakt.

Gekantelde vrachtwagen op N320 bij Maurik

Op de N320 bij Maurik kantelde eerder in de ochtend ook een vrachtwagen. De weg was daardoor in beide richtingen afgesloten.
De truck die geladen was met 8 ton kaas, lag in de richting van Lienden op zijn kant. Inmiddels staat de combinatie weer op de wielen. De weg werd rond 12.00 uur weer vrijgegeven.

Maandag ook al hinder door gekantelde trucks

Maandag ging het ook al twee keer mis in Gelderland. In de ochtend kantelde een vrachtwagen op de A1 bij Hoevelaken. Vanwege bergingswerkzaamheden was de weg urenlang afgesloten, met files tot gevolg.

Vrachtwagen in de berm langs N319

Maandagmiddag kwam op de N319 tussen Ruurlo en Groenlo een vrachtwagen in de berm terecht. Pas rond middernacht was de truck geborgen. Dat duurde zolang, omdat de combinatie lang op omvallen stond.
'Dan kost het tijd om hier een goede en veilige balans te vinden, zodat de combinatie niet tijdens de berging alsnog omvalt', zegt Jan van der Beek, coördinator calamiteiten wegen bij de provincie. De berm was door de vele regen erg zacht geworden. Er was daarom veel zwaarder bergingsmaterieel nodig dan was ingeschat.
Volgens de VID is het toeval dat er in twee dagen tijd vier vrachtwagens in Gelderland van de weg raakten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!