Nieuws

Ede houdt vast aan 600 vluchtelingen, maar ze komen niet allemaal in Otterlo

Bijeenkomst met inwoners van Otterlo over de komst van 600 asielzoekers
Het college in Ede wil nog steeds 600 vluchtelingen opvangen maar dan wel verdeeld over de verschillende plaatsen in de gemeente.
OTTERLO - Het college in Ede wil nog steeds 600 vluchtelingen opvangen maar dan wel verdeeld over de verschillende plaatsen in de gemeente.
Het oorspronkelijke plan, een azc voor 600 vluchtelingen op park De Lindehof in Otterlo, stuitte op veel weerstand in het dorp. Tijdens een bewonersbijeenkomst beloofde burgemeester Cees van der Knaap toen dat het aantal van 600 voor Otterlo niet doorging. 
Met het nieuwe plan wil de gemeente toch eenzelfde aantal vluchtelingen huisvesten. Op 10 december wordt het voorstel besproken in de gemeenteraad.

'De Lindehof wel als opvangplek'

Evert van Milligen, fractievoorzitter van de VVD vindt de gedachte van spreiding positief maar is wel kritisch. 'In het voorstel wordt ervan uitgegaan dat De Lindehof in Otterlo als opvangplek gaat dienen. Dat is raar, want er is afgesproken dat er eerst onderzoek wordt gedaan naar de geschiktheid. Eigenlijk handelt het college opnieuw zonder met de Otterloërs in gesprek te gaan.'
Het verzet in Otterlo was groot tijdens de bewonersbijeenkomst:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!