Nieuws

Roos (8) uit Nijmegen krijgt van minister Dijsselbloem alles te horen over zijn werk

Jeroen Dijsselbloem
Het zal je maar gebeuren: je bent 8 jaar oud en schrijft een brief aan minister Dijsselbloem om hem te vragen een bezoek te brengen aan je school, en korte tijd later laat de minister weten dat hij graag op bezoek komt.
NIJMEGEN - Het zal je maar gebeuren: je bent 8 jaar oud en schrijft een brief aan minister Dijsselbloem om hem te vragen een bezoek te brengen aan je school, en korte tijd later laat de minister weten dat hij graag op bezoek komt.
Het overkwam de 8-jarige Roos Verbruggen uit Nijmegen. Roos kwam vlak na Prinsjesdag op het idee om minister Dijsselbloem uit te nodigen voor een gastles op haar school. Ze wilde graag meer weten over de Tweede Kamer en het werk van de minister.
Enkele weken later kreeg ze brief terug van Wageninger Dijsselbloem. Daarin liet hij weten dat hij graag ingaat op haar uitnodiging. En vandaag is de grote dag. Hoewel Roos erg zenuwachtig is, heeft ze wel veel zin in de ontmoeting met de minister. Om negen uur komt hij aan op school.
Roos heeft zich goed voorbereid samen met haar vader Stijn Verbruggen, die zelf jaren actief was in de gemeentepolitiek. Volgens Stijn heeft zijn dochter net als hijzelf veel interesse in wat er in de wereld gebeurt. 
En er is nog gelijkenis: vader Stijn schreef in zijn jeugd een brief aan minister Joop den Uyl en ook die stuurde destijds een brief terug. 'En zo is het verhaal weer rond', aldus een trotse vader.