Nieuws

Gemeenteraad Rheden geeft groen licht voor tweede azc

De gemeenteraad van Rheden heeft dinsdagavond ingestemd met het voorstel om de komst van een tweede asielzoekerscentrum mogelijk te maken. Het gaat om een azc voor maximaal 300 asielzoekers. Waar dit azc moet komen, is nog niet duidelijk. Daar moet nog onderzoek naar gedaan worden. In Velp is al een azc met 240 asielzoekers.
RHEDEN - De gemeenteraad van Rheden heeft dinsdagavond ingestemd met het voorstel om de komst van een tweede asielzoekerscentrum mogelijk te maken. Het gaat om een azc voor maximaal 300 asielzoekers. Waar dit azc moet komen, is nog niet duidelijk. Daar moet nog onderzoek naar gedaan worden. In Velp is al een azc met 240 asielzoekers.
De gemeenteraadsvergadering is rustig verlopen. Alleen inwoners van Rheden mochten op vertoon van een legitimatiebewijs de vergadering in de raadszaal volgen. Andere bezoekers konden de vergadering volgen via een scherm in een aparte ruimte.
De gemeenteraad van Rheden heeft in september een motie aangenomen voor een onderzoek hoe Rheden extra kan bijdragen aan de huisvesting van vluchtelingen. Burgemeester en wethouders willen geen crisisopvang of een opvang in noodgebouwen of tenten, zoals op Heumensoord bij Nijmegen. Een azc, zoals in Velp, biedt volgens het college de meest stabiele omgeving voor zowel asielzoekers als inwoners.