Instellingen

Heumensoord voorzien van dik 3000 boeken

Popupbieb Heumensoord
Popupbieb Heumensoord
Boeken aangeleverd voor popupbieb Heumensoord
Boeken aangeleverd voor popupbieb Heumensoord
Veel belangstelling voor popupbieb Heumensoord
Veel belangstelling voor popupbieb Heumensoord

MALDEN - In de noodopvang Heumensoord bij Nijmegen is een bibliotheek geopend. De zogenoemde popupbieb telt dik 3000 boeken en is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid.

De bibliotheek had een oproep gedaan om boeken aan te leveren voor de vluchtelingen op Heumensoord. 'We hebben heel veel prentenboeken en Engelstalige boeken gekregen,', vertelt manager Wouter van Balveren van Bibliotheek Gelderland Zuid. Daarnaast zijn er afgeschreven boeken van de bibliotheken gegaan en zijn er ook boeken aangeschaft.

Woordenboeken Arabisch-Nederlands

'Het gaat om woordenboeken Arabisch-Nederlands en Arabisch-Engels en het boek Nederlands voor Syriërs.' De bibliotheek is een samenwerking aangegaan met de Nijmeegse boekhandel DekkervdVegt. 'De boekhandel vraagt aan hun klanten om bij hun aankopen een donatie te doen, zodat er meer boeken voor Heumensoord aangeschaft kunnen worden.'

Gerund door vrijwilligers

Volgens Van Balveren is er veel belangstelling voor de boeken. 'Het was meteen heel erg druk.' De popupbieb op Heumensoord wordt gerund door Nederlandse vrijwilligers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!