Nieuws

Zieke Floor (5) uit Putten voor behandeling half jaar naar Amerika

PUTTEN - Eindelijk is het zover: de 5-jarige Floor uit Putten kan voor behandeling naar Amerika. Over anderhalve week vertrekt het hele gezin naar Philadelphia. Het meisje heeft neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker.
Het plan was dat Floor eind juli al naar Amerika zou aan, maar dat liep vertraging op omdat het tegenzat met de chemokuren. 'We zijn dolgelukkig dat ze er nu naar toe mag', zegt Wim van Til, de opa van Floor. Het is de bedoeling dat de familie zes of zeven maanden in de Verenigde Staten blijft. In het ziekenhuis in Philadelphia is veel expertise op het gebied van kinderkanker.

Kans op overleven

In december vorig jaar werd de ziekte geconstateerd. Met die vorm van kanker is de kans op overleven 20 procent, na de behandeling in Amerika is de kans 40 of 50 procent. Om de reis mogelijk te maken kwam het hele dorp in actie. Binnen vijf maanden werd 150.000 euro opgehaald met allerlei acties.
'Inmiddels is dat bedrag gestegen tot ruim 200.000 euro', vertelt Van Til, de opa van Floor. 'Daar is de familie heel blij mee, financiële zorgen zijn er dus niet. Het geld wat overblijft na de reis gaat naar onderzoek naar neuroblastoom.'
Floor en haar familie zijn te volgen via een speciale website.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!