Nieuws

Lokale omroep Nijmegen gered door gemeenteraad

De lokale omroep in Nijmegen is gered door de Nijmeegse gemeenteraad. Die riep het college van burgemeester en wethouders woensdagavond unaniem op om de zender nog één keer geld te geven.
NIJMEGEN - De lokale omroep in Nijmegen is gered door de Nijmeegse gemeenteraad. Die riep het college van burgemeester en wethouders woensdagavond unaniem op om de zender nog één keer geld te geven.
De zender verdient volgens de raad in 2015 een bijdrage van 85.000 euro en in 2016 nog eens 50.000 euro om zich te kunnen bewijzen. Onlangs bleek dat de financiële situatie bij lokale zender N1 zo nijpend is dat het station op een faillissement afstevent.

Goed op weg

De ondertekenaars van de motie van De Nijmeegse Fractie (DNF) vinden dat de lokale omroep een kans moet krijgen om zich te bewijzen, nu er vanaf 2014 een nieuw bestuur zit. Wendy Grutters (DNF): 'Dat bestuur heeft een goede start gemaakt met de herstructurering van de organisatie, wat onder meer heeft geresulteerd in een klein team van professionele krachten die in korte tijd een zichtbare kwaliteitsverbetering hebben laten zien.'

'Geef jongeren een kans om het vak te leren'

Grutters (DNF) wees op het belang van de lokale zender voor de vrijwilligers en met name de jongeren die hier een kans krijgen om het vak te leren. Volgens Grutters zou het zonde zijn om juist nu de geldkraan dicht te draaien. Niet alleen omdat dan het beeld op zwart gaat, maar ook omdat de groep enthousiaste vrijwilligers die nu de zender bemant dan ook verdwijnt. En volgens haar gaat er dan ook veel kennis en kunde verloren.

Regionaal mediacentrum

Wethouder Velthuis wil dat geld nog wel één keer geven, maar dan moet volgens hem toch echt de kwaliteit omhoog. Bovendien moet de zender werk maken van het samenwerken met andere mediapartijen: een zogenoemd Regionaal Mediacentrum dat zich richt op het Rijk van Nijmegen. Enkele raadsleden lieten wel weten dat het nu de laatste keer moet zijn dat de lokale omroep opnieuw om extra geld vraagt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!