Nieuws

Azc-avond met NVU-voorman Kusters in Rheden rustig verlopen

RHEDEN - De raadsvergadering in Rheden over het huisvesten van extra asielzoekers is dinsdagavond rustig verlopen. Voorman Constant Kusters van de extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) sprak daar.
De gemeente Rheden had vooraf allerlei maatregelen genomen om de vergadering niet te laten escaleren, zoals in het Brabantse Steenbergen. Daar werden tegenstanders gesteund door de NVU.
Constant Kusters, die overigens in Arnhem woont, sprak in Rheden op persoonlijke titel. Tijdens de inspreeksessie liet hij weten faliekant tegen de komst van wat hij noemt 'gelukszoekers' te zijn.
Luister hier naar de reportage van verslaggever Arjan Hoefakker:

Inbreng Kusters 'niet tolerant'

De raadzaal was geopend voor toehoorders uit de gemeente. Anderen konden de avond op een beeldscherm volgen in een aparte ruimte; daar kwam zo'n vijftien man op af.
Iedere inspreker kreeg vijf minuten de tijd en daar hielden ze zich allen netjes aan. Wel liet burgemeester Van Wingerden blijken dat zij de inbreng van drie van hen 'niet tolerant' vond, tot onvrede van een aantal toehoorders.
Na afloop werd het drietal, Kusters, Van Wely (NVU) en Wullink (voormalig PVV), niet bevraagd. Bij de overige vijf insprekers (en voorstanders van de opvang) gebeurde dit wel. Op 24 november besluit de gemeenteraad hoe nu verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!