Nieuws

Studentengluurder Nijmegen blijft vastzitten

De 39-jarige Nijmegenaar die in zijn woonplaats bekend staat als de studentengluurder moet voorlopig in de gevangenis blijven zitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdagmiddag besloten.
NIJMEGEN - De 39-jarige Nijmegenaar die in zijn woonplaats bekend staat als de studentengluurder moet voorlopig in de gevangenis blijven zitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdagmiddag besloten.
De advocaat van de Nijmegenaar vindt het dossier tegen zijn cliënt zo 'ongelooflijk slecht' dat hij de rechtbank tijdens de regiezitting vroeg zijn cliënt het proces in vrijheid te laten afwachten. Tegen de man zijn meerdere aangiftes binnen gekomen. Hij wordt onder meer verdacht van aanranding en afpersing van verschillende studentes.

'Heel Nijmegen op z'n kop'

De officier van justitie bleek daar fel op tegen. 'Heel Nijmegen staat op z'n kop als mijnheer weer vrij komt. Het veiligheidsgevoel van studentes is niet te waarborgen'. Daarbij stelde ze dat de verdachte afgelopen weken heeft geweigerd mee te werken aan psychologisch onderzoek. 'We weten niet wat er met hem aan de hand is.'

'Herhalingsgevaar groot'

De rechters besloten daarop dat de 39-jarige Nijmegenaar in detentie moet blijven. De ernstige bezwaren voor een schorsing van die detentie en het herhalingsgevaar zijn volgens hen onverminderd groot. Tijdens een eerdere schorsing ging de verdachte twee keer opnieuw in de fout. 'Plus een waslijst aan misdragingen', voegde de officier van justitie daar aan toe.

Gluren

De man was in Nijmegen jarenlang een beruchte verschijning. Hij hield zich veel op bij studentenwoningen waar hij bewoonsters met zijn gedrag de stuipen op het lijf joeg. In al die jaren kreeg de politie meerdere meldingen over het gedrag van de man. Optreden tegen hem bleek erg lastig. Hij zou vooral gluren. Dat is weliswaar beangstigend voor het slachtoffer en verboden via de Algemene Plaatselijke Verordening, maar meer dan een bekeuring zit er voor een gluurder niet in. De aangiftes van aanranding en afpersing brachten daar verandering in. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 2 februari.