Nieuws

Kanopolo is sport in opkomst: Nijmeegse club ziet ledenaantal fors stijgen

NIJMEGEN - Kanopolo groeit. De Nijmeegse Kanosportvereniging De Batavier hield zondag voor het eerst een minitoernooi kanopolo bij de club.
De vereniging telde vier jaar geleden maar vier leden, nu zijn dat er zo'n 120, van wie er een kleine twintig aan kanopolo doen. Voorzitter Terence Baf: 'Kanopolo is een mooie sport binnen de kanosport. Maar het blijft altijd lastig om leden te vinden. Het probleem is dat mensen er niet zomaar mee in aanraking komen. Je krijgt op school natuurlijk wel gym met allerlei sporten maar kanoën zit daar niet bij, terwijl het zo leuk is'.

Vijf tegen vijf

Kanopolo wordt gespeeld met teams van 5 tegen 5 spelers. er mogen maximaal drie wisselspelers zijn er er mag steeds doorgewisseld worden. Het is een combinatie van kanoën en waterpolo maar het verschil met waterpolo is dat de spelers in een kajak zitten en dat de doelen boven het water hangen. Het is de bedoeling, net als bij veel balsporten, om zo veel mogelijk doelpunten te maken.
Kanopolo is een snelle sport en lijkt soms gevaarlijk maar volgens de kenners is het een relatief veilige sport. Ook komen blessures weinig voor. Kanopolo wordt zowel indoor in zwembaden, als buiten gespeeld. Een wedstrijd duurt twee keer tien minuten.
Aan het toernooi zondag deden teams uit Ulft, Deventer, Hengelo en Nijmegen mee. De wedstrijden werden gehouden op de plas bij het clubgebouw van NKSV De Batavier in Nijmegen.