Nieuws

Snel internet op alle scholen, ook in het buitengebied

Alle scholen moeten in 2017 kunnen beschikken over snel internet. De Tweede Kamer stemde dinsdag in met een voorstel van de ChristenUnie.
ARNHEM - Alle scholen moeten in 2017 kunnen beschikken over snel internet. De Tweede Kamer stemde dinsdag in met een voorstel van de ChristenUnie.
Op diverse scholen in het buitengebied in Gelderland is snel internet op dit moment nog een probleem. Onlangs werd bekend dat Gelderland de slechtste digitale infrastructuur van Nederland heeft.

Probleem moet in 2017 opgelost zijn

Landelijk kan een op de veertien basis- en middelbare scholen niet rekenen op een internetverbinding met voldoende snelheid. Op sommige scholen is het internet zelfs zo slecht dat er nauwelijks gebruik kan worden gemaakt van het digibord of meerdere computers tegelijkertijd. Door de aangenomen motie van de ChristenUnie moet dat probleem in 2017 opgelost zijn. De ChristenUnie stelt dat er samengewerkt moet worden met omliggende bedrijven of moet worden aangesloten bij woonwijken. Daarmee wordt voorkomen dat onderwijsgeld wordt ingezet voor investeringen in snel internet.

Stabiel internet op scholen

Fractievoorzitter Arie Slob: 'Internet is niet meer weg te denken uit de klaslokalen en is een must voor het onderwijs. Het is ondenkbaar dat complete scholen daarvan nog langer verstoken blijven. Het kabinet moet nu aan het werk om ook in de buitengebieden een stabiele internetverbinding op scholen te kunnen garanderen.'
ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!