Nieuws

Openluchttheater Ede: het rood is af, nu het groen nog

Het Openluchttheater Ede wil voor de opening van het nieuwe seizoen al het groen in oude luister herstellen. Onlangs werd de restauratie van het theater en de bijbehorende gebouwen afgerond. © Openluchtheaterede.nl
EDE - Het Openluchttheater Ede wil voor de opening van het nieuwe seizoen al het groen in oude luister herstellen. Onlangs werd de restauratie van het theater en de bijbehorende gebouwen afgerond.
'Het rood is dus klaar', zegt voorzitter Gerrit Bloemink. Hij hoopt dat uiterlijk in februari al het groen hersteld is. Net als de gebouwen horen ook de bomen, de struiken en het gras bij de beschermde status van het theater.
Op YouTube staat een video van de restauratie:

Nu nog iets om te drinken

Maar de voorzitter wil meer. Op dit moment worden de laatste plannen gemaakt voor de bouw van een overdekt podium en een horecagelegenheid. Dat moet voor de opening van het nieuwe seizoen, in het voorjaar, zijn gerealiseerd.

Werkverschaffingsproject

Het Openluchttheater werd in 1936 aangelegd als werkverschaffingsproject. In de volksmond staat het theater ook wel bekend als de ‘Eder Kuil’. Een aantal onderdelen is beschermd als rijksmonument.
In het Edese Openluchttheater worden regelmatig concerten gegeven.