Nieuws

Burgemeester Van Hemmen (65) van Nunspeet stopt na 14 jaar

Nunspeet moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Aan het begin van de raadsvergadering woensdagavond maakte CDA'er Dick van Hemmen (65) zijn aftreden bekend.
NUNSPEET - Nunspeet moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Aan het begin van de raadsvergadering woensdagavond maakte CDA'er Dick van Hemmen (65) zijn aftreden bekend.
Hij gaat op 16 mei volgend jaar met pensioen. Op die dag is hij exact 14 jaar eerste burger van Nunspeet geweest. Daarvoor was de in Wageningen geboren Van Hemmen onder meer gedeputeerde in de Provincie Flevoland.
Van Hemmen bereikte op 11 mei de pensioengerechtigde leeftijd. 'Ik vind het een goed moment om halverwege deze raadsperiode na 25 jaar openbaar bestuur van mijn pensioen te gaan genieten', aldus de scheidend burgemeester.
In terugkijken heeft hij nu nog geen trek. 'Ik ben nog ruim zes maanden verantwoordelijk hier, samen met het college. Want we doen het samen. We hebben hier nog het vluchtelingenvraagstuk, de rondweg en er komt een nieuw zwembad.'
Twee jaar geleden hakte hij de knoop door, samen met zijn vrouw. 'We gaan samen leuke dingen doen. Nee, we blijven wonen in Nunspeet. Vroeger was het normaal dat je vertrok.' Je wilde je opvolger niet voor de voeten lopen. Van Hemmen: 'Mijn vrouw en ik vinden Nunspeet veel te mooi. We blijven lekker hier.'