Nieuws

Jagersvereniging krijgt dertig doodsbedreigingen na tv-uitzending EenVandaag

Laurens Hoedemaker, directeur van de Koninklijke Jagersvereniging
De Koninklijke Jagersvereniging heeft de afgelopen week ongeveer dertig doodsbedreigingen gekregen. Dat zei directeur Laurens Hoedemaker woensdag op Radio Gelderland.
ARNHEM - De Koninklijke Jagersvereniging heeft de afgelopen week ongeveer dertig doodsbedreigingen gekregen. Dat zei directeur Laurens Hoedemaker woensdag op Radio Gelderland.
De bedreigingen kwamen binnen na een uitzending vorige week donderdag in EenVandaag over verwilderde katten.
De naar schatting 600.000 à 700.000 verwilderde katten in Nederland brengen grote schade toe aan de natuur. Zo doden ze volgens de vereniging elk jaar naar schatting 20 miljoen dieren zoals weidevogels, vleermuizen en eekhoorns.

'Beesten horen niet thuis in de natuur'

Volgens de Jagersvereniging horen de beesten niet thuis in de Nederlandse natuur. Als vangen niet mogelijk is, is afschieten volgens de vereniging een diervriendelijke methode om de dieren uit de natuur te verwijderen.
'Mensen zeggen 'ik kom langs en ik schiet je dood'', zegt Hoedemaker. 'De woordvoerder die op televisie was te zien was, is telefonisch bedreigd. Dat betekent dat we onder andere contact hebben gehad met de AIVD en aangifte gaan doen.'

'Het is wel even spannend'

De bedreigingen gaan de Koninklijke Jagersvereniging niet in de koude kleren zitten. 'Het is wel even spannend. We letten extra op onze privacy. Ik vind het vooral voor mijn mensen heel vervelend dat ze zo bedreigd worden. Ik vind het echt niet kunnen', vertelt Hoedemaker op Radio Gelderland.

'We doen geen verkeerde dingen'

Toch laten Hoedemaker en zijn medewerkers zich niet uit het veld slaan. 'Je moet de rug recht houden. We doen geen verkeerde dingen. We doen heel netjes, heel zorgvuldig, heel verantwoord ons best. Dat moeten we laten zien en dat blijven we laten zien. Dus ik laat me daar niet door afschrikken.'
Klik hier om het hele interview met Laurens Hoedemaker op Radio Gelderland te horen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!