Apeldoorn

GroenLinks verontrust over belaagde homo in noodopvang Apeldoorn

GroenLinks verontrust over belaagde homo in noodopvang Apeldoorn
GroenLinks in Apeldoorn heeft bij de gemeente aan de bel getrokken over een homoseksuele Iraakse asielzoeker die in de noodopvang in Apeldoorn belaagd is door andere asielzoekers.
ARNHEM - GroenLinks in Apeldoorn heeft bij de gemeente aan de bel getrokken over een homoseksuele Iraakse asielzoeker die in de noodopvang in Apeldoorn belaagd is door andere asielzoekers.
De partij wil weten wat de gemeente en COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) gaan doen om de positie van (seksuele) minderheden in de noodopvang te verbeteren. Donderdag deed een homoseksuele Iraakse asielzoeker in Nieuwsuur zijn verhaal. Nadien is hij met zijn vriend belaagd door andere asielzoekers.

GroenLinks is 'zeer verontrust'

GroenLinks schrijft in een brief aan de gemeente Apeldoorn 'zeer veronrust' te zijn. 'We zijn van mening dat het belangrijk is dat vluchtelingen bij aankomst goed worden geïnformeerd over de waarden en normen in Nederland. Iedereen is vrij zijn/haar overtuiging te hebben in ons land, die vrijheid kan alleen bestaan als ze tevens de moeite nemen de vrijheid van een ander te respecteren.'

Informeren over spanningen

De partij wil weten hoe vluchtelingen geïnformeerd worden over waarden en normen in Nederland en of er voldoende aandacht is voor de positie van seksuele minderheden. GroenLinks vraagt de gemeente om de raad te informeren over spanningen tussen vluchtelingen, wanneer het (seksuele) minderheden betreft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!