Nieuws

Unieke samenwerking NEC en Futuralis wordt tot 2018 voortgezet

NEC gaat ook de komende twee jaar verder met Futuralis.
NIJMEGEN - NEC gaat ook de komende twee jaar verder met Futuralis.
Het bureau uit Cuijk is al sinds mei 2014 betrokken bij de technische zaken bij de Nijmeegse club. NEC had daarom twee jaar geen technisch directeur meer in dienst. Na de degradatie werd de toenmalige technisch directeur Edo Ophof op non-actief gesteld. Inmiddels is Danny Hoekman aangesteld als technisch manager.
Het bureau heeft een adviserende functie in het technisch beleid van de Nijmeegse club. Het contract tussen NEC en Futuralis liep op 1 september 2015 af. Beide partijen zijn daarna met elkaar in gesprek gegaan over een mogelijke verlenging en ondertussen bleef Futuralis op projectbasis betrokken bij NEC. Directeur Roderik van Kerkhof (foto) van Futuralis is tevreden over de afgelopen twee jaar, waarin de selectie van NEC tot twee keer toe volledig is gerenoveerd. Ook momenteel is dat weer het geval.
Het daadwerkelijke akkoord liet zo lang op zich wachten, omdat de KNVB de constructie wilde onderzoeken. Die is inmiddels goedgekeurd door de voetbalbond. De samenwerking tussen de Nijmeegse club en Futuralis is uniek in de voetballerij. Geen enkele club werkt voor het technisch beleid samen met een extern bureau.