Instellingen

KPN belooft: komende jaren tientallen zendmasten erbij in Gelderland

Mobiele bellers in Gelderland moeten nog wachten voordat ze overal bereik hebben. Maar KPN gaat aan de slag; de komende jaren plaatst de telecomprovider zendmasten op tientallen plaatsen in de provincie.

WINTERSWIJK WOOLD - Mobiele bellers in Gelderland moeten nog wachten voordat ze overal bereik hebben. Maar KPN gaat aan de slag; de komende jaren plaatst de telecomprovider zendmasten op tientallen plaatsen in de provincie.

Om welke plekken het gaat, is nu nog niet bekend. Wat al wel concreet is: de extra antennes in 't Woold en Ratum. Wanneer KPN deze kan aanleggen hangt mede af van vergunningprocedures. Pas als de vergunningen rond zijn, kan een datum geprikt worden voor plaatsing.

KPN neemt deze maatregelen omdat veel klanten hebben geklaagd dat ze niet mobiel kunnen bellen. Ze moeten daarvoor op het dak van een speelhuisje klimmen, naar de hoek van de straat lopen of voor het raam gaan staan.

Geen 1-1-2

Vooral bij 1-1-2 speelt dit. Door het slechte bereik kunnen familieleden, hulpverleners of voorbijgangers geen contact opnemen met de meldkamer om te rapporteren dat iemand bijvoorbeeld medische bijstand nodig heeft.

KPN heeft de afgelopen maanden op een aantal plaatsen in Gelderland al verbeterde dekking gerealiseerd, zoals in Heveadorp, Zuilichem en Zaltbommel. Ook heeft de provider metingen verricht in de gemeente Renkum, deze worden binnenkort besproken met de gemeente.

Wel bellen in woestijn Egypte

Kamerlid Jaco Geurts uit Voorthuizen klaagde mei vorig jaar dat hij geen bereik had op de Veluwe, terwijl hij in de woestijn in Egypte wel mobiel kon bellen. Eind april was er een Kamerdebat over dit onderwerp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!