Nieuws

Decathlon definitief naar Rijnhal in Arnhem

Sportwinkel Decathlon mag zich definitief vestigen in de Rijnhal in Arnhem. De Raad van State heeft de bezwaren van de eigenaar van het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg van tafel geveegd. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.
ARNHEM - Sportwinkel Decathlon mag zich definitief vestigen in de Rijnhal in Arnhem. De Raad van State heeft de bezwaren van de eigenaar van het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg van tafel geveegd. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.
Kronenburg-eigenaar Wereldhave vreest nadelige effecten door de komst van Decathlon, zoals leegstand en lagere huurprijzen. Ook is Wereldhave bang dat er parkeeroverlast bij Kronenburg ontstaat.

Voldoende winkels en ook parkeerplaatsen genoeg

Volgens de Raad van State leidt het bestemmingsplan niet tot 'duurzame ontwrichting van het voorzieningenniveau'. Ook na de vestiging van het filiaal van Decathlon kunnen inwoners van Arnhem op aanvaardbare afstand van hun woningen hun dagelijkse boodschappen blijven doen, zegt de hoogste algemene bestuursrechter.
Verder ziet de Raad van State geen toename van de parkeeroverlast. 'In de buurt van de Rijnhal zullen voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn.'

Juni volgend jaar open

'Geweldig nieuws', zegt woordvoerder Robin Vermeulen van Decathlon. Het is de bedoeling dat de winkel begin juni de deuren opent. 'Net voordat iedereen op vakantie gaat.' Sinds eind mei dit jaar zijn er al geen evenementen meer in de Rijnhal.
Er moet volgens Vermeulen nog veel gebeuren. 'Het interieur wordt gesloopt. Het hele pand gaat zo'n beetje op de schop en wordt gerenoveerd.' De winkel van Decathlon neemt ongeveer driekwart van het pand in beslag. Wat er in het andere deel komt - er was sprake van horeca - is nog niet duidelijk. 'Daarover lopen de gesprekken nog.'