Nieuws

Straks kun je eindelijk plassen op alle Gelderse treinstations

Provincie bouwt 21 wc's op Gelderse stations
Een opluchting voor iedereen met een kleine blaas. Uiterlijk eind volgend jaar kun je op alle treinstations in de provincie je behoefte doen. Dat heeft de Gelderse politiek bepaald.
ARNHEM - Een opluchting voor iedereen met een kleine blaas. Uiterlijk eind volgend jaar kun je op alle treinstations in de provincie je behoefte doen. Dat heeft de Gelderse politiek bepaald.
De discussie over toiletten in het openbaar vervoer speelt al tijden. Regiovervoerders rijden steeds vaker met treinen zonder wc's, uit kostenbesparing. Een wc scheelt immers zitplaatsen en moet bovendien regelmatig worden gepoetst.

De plannen liggen er

Gelderland telt nu nog 21 treinstations waar geen toilet te vinden is. Volgens de provincie zijn de plannen voor het bouwen van de toiletten nu klaar. Dit jaar worden er nog vijf toiletten op de stations gebouwd en in 2016 de andere 16.

Ook voor niet-treinreizigers

'De toiletten worden duurzaam, schoon, veilig en toegankelijk', schrijft gedeputeerde Conny Bieze aan Provinciale Staten. Het is de bedoeling dat de wc's ook gebruikt kunnen worden door fietsers, wandelaars en andere passanten. De provincie bouwt, beheert en onderhoudt de wc's.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!