Nieuws

Nunspeetse op Amerikaanse website over maandelijkse vrouwenkwaal

Journaliste en uitgeefster Paula Kragten uit Nunspeet heeft het geschopt tot een vermelding op de website van New York Magazine. Kragten maakt deel uit van het project 'The great moments in menstrual history’.
NUNSPEET - Journaliste en uitgeefster Paula Kragten uit Nunspeet heeft het geschopt tot een vermelding op de website van New York Magazine. Kragten maakt deel uit van het project 'The great moments in menstrual history’.
Met het overzicht wil New York Magazine (14 miljoen websitebezoekers per maand) menstruatie uit de taboesfeer halen. Samensteller Maggie Mertens: ‘Het onderwerp wordt uit de geschiedenisboeken gehouden, alsof je je er voor zou moeten schamen. Pas in 1972 mocht er op tv reclame worden gemaakt voor menstruele producten, ondanks dat de helft van de wereldbevolking die elke maand nodig heeft’.
Actrice Courteney Cox (bekend van Friends) was pas in 1985 de eerste die het woord ongesteld (’period’) uitsprak in een Amerikaanse commercial.

Enige Nederlander

De Nunspeetse Kragten maakt als enige Nederlander deel uit van het historische overzicht. Zij lanceerde in 2014 Period! Magazine, het eerste magazine ter wereld dat compleet is gewijd aan het onderwerp menstruatie. Een jaar na de lancering ging ook de Engelstalige versie online. Kragten: ‘Dit jaar is er uitzonderlijk veel aandacht voor menstrual awareness. I’am proud to be a member of the club.’
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!