Nieuws

Restauranteigenaar Tolkamer herinnert wanbetaler via Facebook aan rekening

Een inwoner van Arnhem heeft gisteren alsnog de rekening betaald van een diner in restaurant Villa Copera in Tolkamer. Restauranteigenaar Toine Smulders had de Facebookgegevens van de man op zijn eigen Facebookpagina gezet met daarbij de oproep de rekening te komen voldoen.
TOLKAMER - Een inwoner van Arnhem heeft gisteren alsnog de rekening betaald van een diner in restaurant Villa Copera in Tolkamer. Restauranteigenaar Toine Smulders had de Facebookgegevens van de man op zijn eigen Facebookpagina gezet met daarbij de oproep de rekening te komen voldoen.
Smulders had de Arnhemmer met een andere man op zondagavond in zijn zaak, waar het tweetal voor bijna 185 euro à la carte dineerde. Na afloop van het diner liepen de twee volgens Smulders 'stiekem' de deur uit en reden ze weg. Toen bleek ook dat een overhandigde kortingsbon vervalst was.
Andere klanten in het restaurant hadden de wanbetalende Arnhemmer herkend, waardoor Toine Smulders de Facebookpagina van de man opzocht en op zijn eigen social media zette.
Snel daarna belde de wanbetaler, die toezegde de volgende dag te komen betalen. Dat is gebeurd, waarna Smulders de gegevens weer verwijderd heeft.

Niet strafbaar

Het is niet strafbaar voor ondernemers om gegevens van wanbetalers op social media te zetten, zegt de politie. Maar die ondernemers moeten er wel rekening mee houden dat die wanbetalers op hun beurt weer juridische procedures kunnen starten tegen die ondernemer.