NA

Arnhemse wethouder Henk Kok stopt

Wethouder Henk Kok van Arnhem stopt per direct met zijn werkzaamheden. Dat maakte hij maandag bekend tijdens een raadsvergadering.
ARNHEM - Wethouder Henk Kok van Arnhem stopt per direct met zijn werkzaamheden. Dat maakte hij maandag bekend tijdens een raadsvergadering.
Henk Kok wil tijd vrijmaken om voor zijn zieke vrouw te zorgen. Ook kampt hij zelf met gezondheidsproblemen. Hij maakte het nieuws bekend met een korte mededeling aan de gemeenteraad. Daarin zei hij onder andere:
'Tot mijn grote spijt moet ik vanwege privé-omstandigheden mijn functie als wethouder van deze mooie stad neerleggen. Het heeft te maken met mijn eigen gezondheidssituatie en die van mijn vrouw. Daar wil ik het bij laten - ik reken erop dat u daar begrip voor heeft.'
'Ik heb me voorgenomen om mijn werkzaamheden deze week af te ronden en volgende week te starten met een nieuwe fase in mijn leven. Een periode waarin ik eindelijk eens echt tijd kan vrijmaken voor mijn vrouw, (klein)kinderen, familie en vrienden.'
Ook laat hij weten dat hij de termijn graag had willen afmaken. Maar dat hij het wethouderschap niet langer de prioriteit kan geven die nodig is voor de baan. Eerder gaf de gemeenteraad Kok al dispensatie om terug te verhuizen naar Aalten in verband met mantelzorgtaken.
Henk Kok was bijna zes jaar wethouder in Arnhem voor Groen Links. Hij was verantwoordelijk voor de portefeuilles milieu, zorg & welzijn, wijkzaken en Stadsblokken-Meinderswijk. Hij treedt per 10 oktober af. De partij is op zoek naar een opvolger.