Nieuws

Boze vluchtelingen verlaten Heumensoord: 'We hebben geen privacy. Geen deur, helemaal niets'

MALDEN - Een groep vluchtelingen die net is aangekomen op Heumensoord, is ontevreden over de opvanglocatie. Tientallen mensen hebben Heumensoord inmiddels weer verlaten, bevestigt het COA.
Het gaat om enkele tientallen vluchtelingen die komen vanuit Budel, waar een eerste aanmeldcentrum zit. De mensen verbleven daar de afgelopen 25 dagen en hadden verwacht te verhuizen naar een betere locatie maar noemen Heumensoord slechter.
Onder meer de inrichting van de slaappaviljoens en de privacy voor de vrouwen laat te wensen over, zeggen ze. Ook zouden er grote kieren zitten tussen de doucheschotten. Daarbij zijn er volgens hen te weinig gordijnen voor de vrouwen om hun niqab (een islamitisch kledingstuk) af te doen en wordt er geklaagd over stank. Het COA zegt dat er nog volop gebouwd wordt en benadrukt dat het niet de bedoeling is dat iemand 'langer blijft dan vijftien weken'.

'Niemand op straat laten staan'

De mannen en vrouwen vertrokken om terug te gaan naar het aanmeldcentrum in Ter Apel maar dat kan volgens het COA niet. Sommige van hen zijn alweer terug, anderen worden ergens onderweg door de politie opgepikt. Zij levert hen vervolgens af bij het COA. De helft van de mensen keerde tot nog toe terug. Waar de andere helft is, is niet bekend. 'We laten niemand op straat staan', zei een COA-woordvoerder eerder over de situatie.
Na wekenlange voorbereidingen kwamen vrijdag de eerste vluchtelingen aan. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!