Nieuws

Duizenden maaltijden per dag: Radboud Universiteit bouwt keukens voor vluchtelingen Heumensoord

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft een keuken gebouwd voor de vluchtelingen die waarschijnlijk vanaf vrijdag aankomen op Heumensoord. Dat gebeurde op verzoek van het COA. © Radboud Universiteit
NIJMEGEN - De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft een keuken gebouwd voor de vluchtelingen die waarschijnlijk vanaf vrijdag aankomen op Heumensoord. Dat gebeurde op verzoek van het COA.
In drie dagen tijd verrees op de campus aan de Erasmuslaan een keuken van 75 vierkante meter. Er kunnen dagelijks 1000 warme maaltijden worden bereid. Op Heumensoord ontbreken daarvoor de faciliteiten.
In de keuken staan diverse stoomovens en koelcontainers waarvoor krachtstroom nodig is. De apparatuur is van cateraar Sodexo, die de maaltijden gaat bereiden. Volgende week komt er nog een keuken van 100 vierkante meter bij, zodat er 3000 maaltijden per dag kunnen worden klaargemaakt.

Loket voor vrijwilligers

Er is een loket geopend voor medewerkers en studenten die een bijdrage willen leveren aan de opvang van vluchtelingen: het Radboud Refugee Support Centre.
De hulp van de universiteit wordt op meerdere gebieden ingezet. Universiteitsblad Vox heeft al aangekondigd dat het met een Engelstalige special over Heumensoord komt. Medewerkers van het COA kunnen in het weekend gebruikmaken van het parkeerterrein bij het Gymnasion en het talencentrum van de universiteit helpt met vertaalwerk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!