Bronckhorst

Marianne Besselink nieuwe burgemeester van Bronckhorst

Marianne Besselink
Marianne Besselink is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Bronckhorst. Dat heeft de gemeente donderdagavond bekendgemaakt.
HENGELO - Marianne Besselink is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Bronckhorst. Dat heeft de gemeente donderdagavond bekendgemaakt.
De 43-jarige PvdA'er was van 2011-2015 gedeputeerde in de provincie Groningen met als portefeuille Wonen, Welzijn, Zorg, Leefbaarheid en Krimp. Daarvoor was ze onder meer lid van de Tweede Kamer.

Boegbeeld

Volgens voorzitter Dirk Jan Huntelaar van de vertrouwenscommissie is Besselink 'een energiek, no nonsense persoon met ruime ervaring op het dossier bevolkingskrimp'.
Daarnaast is ze volgens hem een aanjager en vernieuwer, die is gericht op resultaat en het gezamenlijk realiseren van doelen. Ook heeft ze een breed netwerk en is ze gericht op samenwerking en duurzame relaties. 'We zochten een boegbeeld en dat hebben we met Marianne Besselink gevonden. Ze is ondernemend en heeft lef!', aldus Huntelaar.
De gemeenteraad vindt de Groningse een 'uitstekende match met de gemeente Bronckhorst en een aanwinst voor de Achterhoek'.

Opvolger Henk Aalderink

Besselink volgt Henk Aalderink op die in februari van dit jaar overleed en 10 jaar burgemeester was in Bronckhorst. Helmi Huijbregts-Schiedon is sindsdien waarnemer en draagt het stokje over aan Besselink.
Op 21 oktober wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd.